witte golden retrieverVeel mensen vragen zich af of een witte Golden Retriever bestaat en het antwoord is overduidelijk: NEE. De vacht van een raszuivere Golden Retrievers varieert tussen goud en roomkleur maar is nooit wit. Desondanks zullen bepaalde fokkers ‘zeldzame witte Golden Retrievers verkopen.

Deze fokkers zijn echter oneerlijk want de hond in kwestie is niet wit maar eerder licht crèmekleurig of een halfbloed. Door te verklaren dat het een witte Golden Retriever is, hopen ze iets extra te kunnen verdienen aan naïeve klanten. Deze fokkers zullen de (ingebeelde) zeldzaamheid van dergelijke honden benadrukken en kopers proberen te overtuigen deze honden te kopen.

Fokkers zullen deze honden proberen te verkopen tegen een overdreven hoge prijs. Op deze manier proberen ze de illusie te bewaren dat deze honden zeldzaam zijn. Mensen die niet vertrouwd zijn met dit hondenras kunnen dan gemakkelijk bedrogen worden. De kleur van de vacht beïnvloedt het karakter van de Golden Retriever helemaal niet en de keuze voor een bepaald kleur is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

Wanneer je tijdens je zoektocht op een fokker botst die witte Golden Retrievers aanbiedt, moet je heel voorzichtig zijn en zeker informeren naar hun geschiedenis en stamboom. Het idee van een witte Golden Retriever intrigeert bepaalde mensen maar een raszuivere Golden Retriever kan onmogelijk wit zijn. De Engelse Golden Retriever is vaak lichter van kleur dan zijn soortgenoten in Noord-Amerika maar dat betekent nog niet dat ze wit zijn. Besef goed dat er geen rationele uitleg bestaat die de hogere prijs voor deze honden verantwoord.

Het is goed mogelijk dat een Golden Retriever en een hond van een ander ras samen puppy’s voortbrengen die wit zijn. Maar het is duidelijk dat dit geen raszuivere Golden Retrievers zijn. Het is goed mogelijk dat het sublieme karakter van de Golden Retriever niet aanwezig is in deze puppy’s. Mogelijke problemen met het karakter en de gezondheid van deze puppy’s is dan een terechte zorg. Het is bovendien ook mogelijk dat de vacht van deze witte puppy’s donkerder wordt naarmate ze ouder worden want je kan nooit zeker zijn van de vachtkleur in volwassen bastaarden.

Indien je een Golden Retriever wil kopen moet je goed beseffen dat de Witte Golden Retriever niet bestaat. Indien iemand je toch dergelijke hond probeert aan te smeren, moet je goed beseffen dat dit geen raszuivere hond is. Je betaalt dan misschien dubbel zoveel voor een bastaard die zogezegd raszuiver is.Bovendien ben je dan niet zeker dat je een hond adopteert met het fantastische karakter van een Golden Retriever.

Onderzoek dus altijd goed de reputatie van de fokker en ken de fokstandaarden voor Golden Retrievers. Praat met andere eigenaars die hun hond gekocht hebben bij de fokker die jij overweegt. Indien je dit alles doet, zal je ongetwijfeld genieten van het gezelschap van jouw Golden Retriever.

    1 Response to "Bestaat De Witte Golden Retriever?"

    • […] natuurlijk niet zo’n grote rol. Kleuren en smaken verschillen nu eenmaal. Sommigen vinden een witte Golden Retriever heel mooi, anderen willen er één in een donkerder kleur of zelfs met eerder rode of […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.