Wanneer je voor een Golden Retriever kiest, dan moet je ervan bewust zijn dat dit bepaalde kosten met zich meebrengt. De kosten van een Golden Retriever hangen af van een aantal factoren af: waar je hem koopt, de kenmerken, een eventuele stamboom, de leeftijd, enz.

De kosten van een Golden Retriever uit een asiel 

De goedkoopste manier om een Golden Retriever in huis te halen is via adoptie. Bovendien kan je hiermee een Golden Retriever een mooie kans geven op een nieuwe toekomst. De kosten van het adopteren van een Golden Retriever liggen een stuk lager dan de prijs van een nieuwe pup bij een Golden Retriever fokker. Bovendien gaat het geld naar het asiel of de herplaatsingsdienst, zodat zij hiermee andere honden kunnen opvangen. Het commerciële aspect speelt hierbij een veel kleinere rol dan wanneer je een pup bij een hondenfokker koopt. De honden die worden aangeboden zijn bijna altijd voorzien van een chip en hebben een medische keuring gehad. Een herplaatser kost ongeveer, afhankelijk van de dienst, zo’n honderdvijftig Euro. Er is vast en zeker een asiel of herplaatsingsdienst in jouw buurt waar je een Golden Retriever kan verkrijgen voor een zachte prijs. Uiteraard vind je ook op het internet contactgegevens van verschillende herplaatsingsdiensten.

Wat kost een Golden Retriever bij een fokker

Wil je jouw Golden Retriever van kleins af aan, dan kan je uiteraard bij een fokker terecht. Een fokker heeft veelal wel commerciële bedoelingen bij het verkopen van pups wat de kostprijs uiteraard hoger zal maken. De prijs van jouw Golden Retriever pup zal ook afhangen van het feit of de pup al dan niet een stamboom heeft. Wat de prijs van een pup ook doet stijgen zijn de ouders. Zijn de ouders prijswinnaars in hondenshows of bij wedstrijden, dan zal je dit ook zeker merken aan de prijs van de pup. Ga altijd voor erkende fokkers en vermijd de zogenaamde “broodfokkers“. Door het intensief fokken, nemen deze laatsten het vaak niet zo nauw met de voorschriften en de leefomstandigheden van hun fokhonden. Breng altijd een bezoek aan enkele fokkerijen om een beeld te krijgen van de leefomstandigheden van de honden. Erkende fokkers adverteren vaak in hondenbladen of hondenclubs. Voor de aankoop van een Golden Retriever pup met stamboom moet je rekenen op ongeveer duizend Euro.

Accessoires en voeding

De aanschaf van een Golden Retriever pup is dus een grote kost. Daarnaast moet je er nog rekening mee houden dat je ook wel wat aanvullende zaken nodig zal hebben: een drink- en etensbak, een leiband, een mand of kussen en vaak kunnen kersverse hondeneigenaars het ook niet laten om enkele speeltjes te kopen voor hun viervoeter. De prijs voor al deze accessoires kan best wel oplopen. Ook een gezonde en evenwichtige voeding voor jouw Golden Retriever is een flinke hap uit het gezinsbudget. Daarnaast moet je ook rekening houden met eventuele dierenarts kosten. Een Golden Retriever kopen is iets waar je vooraf al goed over moet nadenken en wat niet goedkoop is, maar de prijs die je ervoor betaalt, brengt jouw wel onvoorwaardelijk vriendschap en trouw.

Wil je nog meer informatie over de Golden Retriever?

Wil je nog meer informatie, tips en technieken ontdekken over het trainen en opvoeden van een Golden Retriever? Kijk dan of mijn Golden Retriever handboek iets voor jou is. Lees Hier Meer Over Het Golden Retriever Handboek!  <— Dit is een RISICOLOOS AANBOD! <– Klik Hier!

    1 Response to "Hoeveel Kost Een Golden Retriever?"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.