Jouw Golden Retriever regelmatig kammen zal zijn algemene levenskwaliteit ten goede komen. Een Golden Retriever heeft een langharige vacht die veel verzorging vraagt, maar dit is niet de enige reden waarom een regelmatige kambeurt zo belangrijk is.

Kammen moet je aanleren

Een Golden Retriever moet je van kleins af aan kammen. Dit is in de eerste plaats belangrijk om hem eraan te laten wennen, zodat hij later geen schrik heeft van dat vreemde voorwerp die de hele tijd over zijn vacht heen en weer schuift. Je moet hem leren dat kammen iets leuks is.

Het is ook belangrijk om hem goede gewoonten aan te leren tijdens het kammen. Niets is vervelender dan een jonge hond die denkt dat de kam een speeltje is waar hij evenveel recht op heeft als jij. Om te vermijden dat een kambeurt uitmondt in een worstelpartij moet je consequent handelen. Kam jouw pup niet wanneer hij ligt te slapen. Hij zal hiervan schrikken en onrustig zijn.

Voorzie voor het kammen een speciaal moment en een speciale plaats. Zet hem op werkhoogte, zodat je geen inspanningen moet doen om aan alle lichaamsdelen te geraken. Zorg voor een vaste ondergrond zodat jouw pup niet kan wegschuiven en leg de borstels en kammen binnen handbereik.

Pak het kammen op een rustige manier aan. Begin niet meteen ruw eventuele klitten uit zijn haar te kammen, maar bouw de kambeurt geleidelijk aan op. Is de kambeurt ten einde en heeft hij zich flink gedragen, beloon hem dan door hem een hondenkoekje te geven. Zo kan je er zeker van zijn dat jouw pup alvast naar zijn volgende kambeurt uitkijkt.

Voordelen van het kammen

Jouw Golden Retriever regelmatig kammen zorgt er in de eerste plaats voor dat stof en vuil uit zijn vacht worden verwijderd waardoor deze mooi gaat glanzen. Maar er is meer.

Jouw hond regelmatig kammen zorgt voor een goede band tussen jullie beiden. Een Golden Retriever vindt het heerlijk om door zijn baasje verwend en geaaid te worden. Een kambeurt zorgt ervoor dat je intensief met hem bezig bent en dat vindt hij fijn. Neem hier dus vooral de tijd voor. De volle aandacht van zijn baasje, geruststellende woordjes, het gevoel geaaid te worden … wat kan een Golden Retriever zich nog meer wensen?

Door jouw Golden Retriever regelmatig te kammen vermijd je ook dat zijn haar gaat klitten of, nog erger, gaat vervilten. Klitten in zijn vacht zorgen voor een onaangenaam gevoel: deze kunnen trekken aan de huid en hierdoor pijn of jeuk veroorzaken, waardoor jouw Golden Retriever zich niet prettig zal gaan voelen.

Bovendien is jouw hond kammen een uitstekende manier om in een vroeg stadium huidziektes of onregelmatigheden op zijn lichaam vaststellen en stimuleert het ook de bloedsomloop.

Na het kammen zal jouw Golden Retriever zich als herboren voelen!

    3 replies to "Tips Voor Het Kammen Van Je Golden Retriever"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.