golden retriever vereniging

In een Golden Retriever vereniging kan je een schat van informatie vinden over jouw favoriete viervoeter. Je kan er bovendien lotgenoten ontmoeten met dezelfde Golden Retriever verslaving als jij. Altijd leuk om informatie, weetjes en ervaringen mee uit te wisselen. Wat je er echter niet zal vinden zijn tips om van deze (aangename) verslaving af te komen.

De officiële rasvereniging van de Golden Retriever in Nederland

De belangrijkste Golden Retriever vereniging in Nederland is de officiële rasvereniging voor de Golden Retriever. Dit is de Golden Retriever Club Nederland, kortweg de GRCN. Deze rasvereniging werd al in 1956 opgericht en is de enige rasvereniging voor Golden Retrievers die erkend werd door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. De officiële vermelding op hun website beschrijft de doelstelling van de vereniging als volgt: “De vereniging streeft ernaar de Golden Retriever zowel geestelijk als lichamelijk op het gewenste peil te houden en verwacht van haar leden hetzelfde.”

Golden Retriever Vereniging (GRV)

De GRV is een jonge vereniging, opgericht met het doel om de specifieke raseigenschappen van de Golden Retriever – temperament, will-to-please en conformatie – te bewaken, zonder daarbij in te leveren op gezondheid.

Verder streven zij binnen onze vereniging naar duidelijkheid, openheid en transparantie en zoveel mogelijk input vanuit de leden richting het bestuur. Gezien het feit dat de rashond, en dus de Golden Retriever, op dit moment maatschappelijk zo onder vuur ligt, willen zij graag bijdragen aan het verstrekken van de juiste informatie aan zowel fokkers als toekomstige pup-eigenaren.

Bezoek hier de website: www.goldenretrieververeniging.nl

Niet officiële verenigingen van Golden Retrievers

Er zijn uiteraard nog heel wat andere verenigingen die de belangen van de Golden Retriever behartigen. Je vindt er vast en zeker één bij jou in de buurt.

Het is altijd interessant voor een eigenaar van een Golden Retriever om lid te zijn van een vereniging voor Golden Retrievers. Vaak organiseren deze verenigingen heel wat activiteiten waar je samen met jouw trouwe viervoeter kan aan deelnemen zoals wandelingen, wedstrijden, enz. Naast deze activiteiten organiseren deze verenigingen ook vaak gehoorzaamheidstrainingen, zowel voor puppy’s als volwassen honden. Altijd interessant zo’n trainingen want soms kan je wel wat hulp gebruiken bij de opvoeding van jouw Golden Retriever.

Als lid van een vereniging voor Golden Retrievers leer je op de bijeenkomsten uiteraard veel mensen kennen met dezelfde passie voor de Golden Retriever. Je kan ervaringen en tips uitwisselen over jouw favoriete viervoeter en samen wat bijkletsen. Bij sommige verenigingen worden zelfs echte doggysit diensten georganiseerd. Als je door omstandigheden jouw hond een tijdje zelf niet kan uitlaten of als je op reis gaat, kan je via de vereniging jouw hond achterlaten bij mensen met dezelfde passie en weet je zeker dat jouw Golden Retriever in veilige handen is. Kortom een gezellige boel dus.

Bovendien is de vereniging niet alleen leuk voor de baasjes, ook de honden hebben er baat bij. Op de bijeenkomsten en tijdens de activiteiten kunnen ze immers socialiseren met andere Golden Retrievers.

Als je heel wat wilt bijleren over de Golden Retriever en kennis wilt maken met mensen uit de buurt die jouw passie voor de Golden Retriever delen, maak je dan lid van een vereniging.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.