golden retriever verzorgingGolden Retrievers zijn gekend voor hun prachtige, zijdezachte vacht. Om deze vacht alle eer aan te doen is het uiterst belangrijk dat je deze vacht met hun lange haren goed verzorgt.

Indien je dit niet doet zal hun vacht er snel ongezond uitzien en sneller verharen. Het is dus absoluut zonde indien je hun vacht niet goed verzorgt. Hieronder zullen we enkele uitstekende tips voor de verzorging van je golden retriever bespreken.

Tips Voor De Verzorging Van Jouw Golden Retriever

Tip 1: Borstel regelmatig hun vacht

Dit is een ongelooflijk belangrijke tip wanneer je jouw Golden Retriever goed wil verzorgen. Je moet hen regelmatig borstelen met een goede hondenborstel. Zorg ervoor dat je ook hun undercoat aanpakt want dit zal het verharen beperken en dit zorgt er uiteindelijk voor dat jouw huis netter blijft.

Tip 2: Vergeet het haar op de pootjes en de staart niet

Je zal merken dat het haar op de pootjes van jouw hond snel groeit. Het is dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze dus ook vaak getrimd worden. Zorg er altijd voor dat je met kwaliteitsvol materiaal werkt. Zorg ervoor dat je het haar rond zijn/haar voetkussentjes trimt. Zorg ervoor dat de staart eruitziet als een waaier wanneer je gedaan hebt met te trimmen.

Tip 3: Gebruik kwaliteitsvolle shampoo

Een derde tip voor het verzorgen van jouw Golden Retriever is dat je ervoor moet zorgen dat je jouw hond wast met een goede shampoo. Het is zelfs beter dat je met jouw dierenarts overlegt en luistert naar wat hij jou aanraadt.

Tip 4: Knip de nagels vaak bij

Het is belangrijk dat je de nagels van jouw Golden Retriever vaak bijknipt omdat dit voetproblemen zal voorkomen. Je koopt hiervoor best gespecialiseerde nagelknippers. Wanneer je hun nagels knipt moet je heel goed opletten dat je enkel de punt bijknipt omdat je zo niet in het roze van de nagel knipt. Indien je dit wel doet zal het veel pijn veroorzaken en zal de nagel beginnen bloeden. Vandaag de dag zijn er ook speciale nagelvijlen beschikbaar die te toelaten de nagels te vijlen. Dit voorkomt de potentiële pijn die gepaard gaat met het slecht knippen van de nagel.

Tip 5: Maak de oortjes schoon

Tenslotte is het ook belangrijk dat je de oortjes van jouw hond wekelijks schoonmaakt. De meeste dierenwinkels hebben goede lotions om jouw Golden Retriever hiermee te helpen. Je doet dit door enkele druppeltjes in het gehoorkanaal te brengen en dan de oor uit te wassen en zo alle vuiligheid uit het oor te verwijderen. Op deze manier voorkom je een veelvoorkomend probleem bij Golden Retrievers, namelijk oorinfecties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.