Van nature heeft een Golden Retriever een voorbeeldig gedrag. Het is een heel vriendelijke, aangename en gehoorzame hond. Toch is het belangrijk om ook jouw Golden Retriever een goede opvoeding te geven.

Zijn jachtinstinct

Van oorsprong werd de Golden Retriever gefokt om de jagers mee te helpen bij de jacht. Het jachtinstinct zal in jouw Golden Retriever dus nog altijd voor een stuk aanwezig zijn. Het positieve daaraan is dat hij graag speelt, heel graag apporteert en graag zwemt. Deze eigenschappen maken de Golden Retriever tot een ideale viervoeter voor een actief gezin.

Het nadeel daarvan is echter dat hij ook graag, zij het in beperkte mate, jaagt. Een voorbij schietend konijn of een laag fladderende vogel kunnen bij een wandeling wel eens voor problemen zorgen. Hij heeft ook een heel goede reukzin en gaat daardoor graag op zoek naar iets. Leuk als jouw Golden Retriever jou af en toe zo fier als een pauw een cadeautje brengt. Minder leuk wordt het echter als hij naar dit geschenkje op zoek gaat onder jouw perfect aangelegd grasperk.

Sommige Golden Retrievers zullen ook hun buit proberen te verstoppen in de tuin. Ook hieraan komt vaak heel wat graafwerk aan te pas. Daarnaast zijn putten graven in de tuin ook een uiting van verveling. Om dit vervelend gedrag te vermijden probeer je best jouw Golden Retriever op heterdaad te betrappen. Met een kordate “Foei” telkens hij dit probeert en veel geduld zou je dit foute gedrag moeten kunnen vermijden.

Opvoeding begint van kleins af aan

Een goede opvoeding om het gedrag van jouw Golden Retriever wat bij te schaven is dus van groot belang. Normaal gezien zal het opvoeden van een Golden Retriever vlot verlopen, hij is immers een heel intelligente en gehoorzame hond.

Het gedrag van jouw Golden Retriever wat bijschaven, doe je van kleins af aan. Hierdoor zal de hond goede gewoontes aanleren die hij niet meer zal vergeten. Een Golden Retriever is ook een heel gevoelige hond. Schreeuwen zal zijn zelfvertrouwen aantasten waardoor hij een angstige hond zal worden. De beste manier om jou Golden Retriever dingen aan te leren is door hem op een kordate en consequente manier toe te spreken, zonder te schreeuwen. Hierdoor zal hij goed naar jou luisteren en trots zijn dat hij dingen kan doen voor zijn baasje.

Op stap zonder moeilijkheden

Omdat een Golden Retriever een echte gezinshond is, zal je hem ook vaak willen meenemen op uitstapjes. Hij mag best eens mee op wandeling door de stad, in het park of op bezoek bij naaste familieleden of vrienden. Uiteraard is het hierbij van heel groot belang dat jouw Golden Retriever zich weet te gedragen. Nogmaals een reden dus om veel aandacht aan zijn opvoeding te besteden. We willen immers geen onaangenaam gedrag wanneer hij bij andere mensen komt.

    1 Response to "Gedrag Van Een Golden Retriever"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.