Engelse En Amerikaanse golden retriever
Foto: http://www.retrieversofmichigan.com/

Wanneer je een fan bent van Golden Retrievers zal je snel het verschil opmerken tussen de Engelse en de Amerikaanse Golden Retrievers. Beiden soorten hebben alle kenmerken die de Golden Retriever zo populair maken.

Ze zijn mooi, vriendelijk en intelligent maar de verschillen zijn ook duidelijk.

De Engelse Golden Retriever is afkomstig uit Schotland en werd gefokt om te helpen bij de jacht op watervogels. De bedoeling was om de ideale jachthond te ontwikkelen en hiervoor hebben ze een zachte bek en houden ze van water.

Engelse Golden Retrievers kan je vooral vinden in Europa en Australië. De Engelse Golden Retriever is zwaarder met een bredere schedel die een langere en bredere muil bevat. Ook is de borstkas wijder en dieper met een kortere staart. Het typische Engelse mannetje is tussen de 56cm en 60cm groot. Het vrouwtje is tussen de 52cm en 56cm groot.

De vacht van de Engelse Golden Retriever varieert tussen licht en donker goud. Hun vacht is waterdicht en bevat geen krullen. Crèmekleurige Golden Retrievers worden toegelaten in Engelse hondenshows, maar niet in de Noord-Amerikaanse. Donker mahoniekleur wordt dan weer niet toegelaten in Engelse hondenshows maar wel in de Amerikaanse hondenshows. Witte en zwarte Golden Retrievers worden nergens toegelaten.

De Engelse Golden Retriever heeft zijn vriendelijk, zachtaardig en sociaal karakter gemeen met zijn Amerikaanse variant. Op geen enkel continent zijn dit goede waakhonden. Ze zullen inbrekers wel luidruchtig begroeten maar dan eerder als verwelkoming. Tijdens hondenshows zullen Golden Retrievers gediskwalificeerd worden wanneer ze tekenen van agressie tentoonspreiden. Dit maakt meteen ook duidelijk waarom dit zo’n fantastische gezinshonden zijn.

Het grootste verschil tussen de Amerikaanse en Engelse Golden Retrievers zijn hun uiterlijk. Hun karakter aan beide kanten van de Atlantische Oceaan is hetzelfde. De Golden Retriever combineert zijn extreme intelligentie met een actieve levensstijl. Dit is uiterst belangrijk als jachthond omdat een jachthond het wild moet kunnen najagen maar ze moeten eveneens geduldig, gefocust en stil kunnen wachten op hun prooi.

Golden Retrievers zullen dus bijzonder goed scoren tijdens gehoorzaamheidscompetities. Je kan hen het best trainen met positieve methodes. Schreeuwen en strenge maatregelen kan je beter vermijden. Golden Retrievers zijn actieve honden maar kunnen gemakkelijk rusten op de schoot van hun baasje omdat ze houden van gezelschap.

Heb jij nog vragen of aanvullende tips over de Engelse en Noord Amerikaanse Golden Retriever? laat dan hieronder jouw reactie achter.

    1 Response to "Engelse Golden Retriever VS Amerikaanse Golden Retriever"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.