Een jonge Golden Retriever in huis

Golden Retriever adopteren
Foto: www.justdogbreeds.com

Een Golden Retriever adopteren. Zie je het voor je? Een kleine donzige Golden Retriever pup, met korte maar stevige pootjes komt met smekende oogjes op jou afgelopen.

Amper een halve meter hoog, het gras kriebelend over zijn zachte buikje. Je bent natuurlijk meteen ingepalmd door zijn charme en je zou niets liever doen dan dit kleine, zachte wezentje mee naar huis te nemen.

Leuk, zo’n puppy! Maar een pup brengt ook de nodige zorgen met zich mee. De eerste dagen zal de puppy ongetwijfeld treuren om zijn moeder, wat vaak gepaard gaat met een oorverdovend gehuil als je hem alleen laat. Daarnaast kost het heel wat tijd en geduld om zo’n puppy zindelijk te krijgen en ook de meubels, schoenen en allerhande kledingstukken moeten er vaak voor een stuk aan geloven. Met andere woorden: een Golden Retriever pup vraagt, net zoals elke pup trouwens, veel aandacht.

Waarom een oudere Golden Retriever adopteren

Een Golden Retriever betekent echter ook altijd gezelligheid in huis. Heb je goed over het nemen van een hond nagedacht en ben je ervan overtuigd dat je hem een goede en geborgen thuis kan geven? Dan is het echt de moeite waard om een adoptie van een oudere Golden Retriever te overwegen. Heel vaak hebben deze honden al een basistraining gehad en krijg je niet de nodige problemen die je van een pup kan verwachten. Toch is het belangrijk de training van een geadopteerde hond verder te zetten. Je kan er negatieve gedragingen door beperken en bovendien creëert het een band tussen jou en de geadopteerde hond.

Voordelen adoptie oudere Golden Retriever

Een Golden Retriever is één van de meest gehoorzame en aangenaamste hondenrassen die zich makkelijk aanpast aan nieuwe situaties. Problemen in een adoptiegezin zijn dan ook heel gering. Een Golden Retriever wordt ook bijna nooit afgestaan wegens problematisch gedrag. Heel vaak horen we dat oudere honden ter adoptie worden afgestaan wegens allergieën of omdat hun baasje overleden is. Jammer genoeg zijn er ook verhalen over verwaarlozing door mensen die geen tijd genoeg konden vrijmaken voor hun Golden Retriever.

Waarmee moet je rekening houden

Toch zijn er ook een paar zaken waar je bij een adoptie rekening moet mee houden. De hond heeft immers al een deel van zijn leven achter de rug en vaak weet je niet in welke omstandigheden deze opgegroeid is. Het is dan ook belangrijk je goed te informeren of deze hond wel bij jou eigen thuissituatie past. Als je andere huisdieren hebt, is het belangrijk dat de Golden Retriever een aangenaam sociaal gedrag tegenover andere dieren vertoont.

We willen immers geen huis op stelten! Als jong gezin wil je natuurlijk ook een kindvriendelijke hond, zodat je in alle vertrouwen ook de kinderen met de hond kan laten omgaan. Voor je de Golden Retriever effectief adopteert, is het daarom noodzakelijk zoveel mogelijk over de achtergrond van het dier te weten te komen: zijn karakter, zijn dagelijkse routine, zijn gezondheidstoestand, enz.

Ga voor het adopteren van een Golden Retriever! Je kan er een leven mee redden en je krijgt de onvoorwaardelijke dankbaarheid van deze trouwe viervoeter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.